СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ГРИГОРІЙ РУДЮК ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ЗАСАД ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ

Дата: 30.05.2017 08:45
Кількість переглядів: 1411

Селищний голова Григорій Рудюк, в понеділок, взяв участь в обговоренні засад земельної реформи.

У Кабінеті Міністрів України в понеділок під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відбулося робоче обговорення засад земельної  реформи за участі народних депутатів, представників профільних комітетів Верховної Ради, керівників профільних асоціацій та об'єднань, експертів аграрного ринку, представників фермерських господарств..

«Ми з вами обговорюємо надзвичайно важливе питання, на якому всі зазвичай спекулювали. Мова йде про перспективу запровадження і модель ринку землі. Є багато думок, багато моделей, у кожного є своя. Але дуже важливо, аби ту модель, яку ми в кінцевому рахунку запропонуємо, якщо дійдемо до спільної думки, мала в основі українські інтереси, інтереси українських фермерів і розвитку сільських територій», - зазначив Володимир Гройсман на початку зустрічі.

Прем’єр звернув увагу, що процес має відбуватися поступово і враховувати усі можливі ризики. Саме тому на думку Голови Уряду, продаж має бути доступний тільки фізособам-українцям і в обсязі не більше 200 га землі на одну особу. "При цьому на даному етапі ми категорично проти продажу землі іноземцям, проти відкриття ринку земель для юросіб," - зазначив Володимир Гройсман. Він зазначив, що модель, яка має бути запропонована, має містити чіткі запобіжники проти того, щоб українську землю просто скупили ті, хто хотів би на цьому просто нажитись: "Якщо відкривати ринок, то так, щоб це сприяло створенню справжнього фермерського класу."

Учасники засідання висловлювали аргументи "за" і "проти" різних позицій, але в цілому погодились з тим, що питання наразі не стоїть в площині відміни чи зберігання мораторію на продаж земель. На думку учасників обговорення, постановка питання в такій площині носить чисто маніпулятивний характер. Питання ж полягає в тому, щоб визначити, яка саме модель обігу земель була б найкращою для України, і тоді вже починати обговорення її запровадження.

За результатами наради, сторони домовилися створити міжвідомчу робочу групу у складі урядовців, народних депутатів, представників профільних аграрних асоціацій та експертів. Найближчим часом робоча група представить концепцію першого етапу земельної реформи на основі уже існуючих напрацювань Уряду і з врахуванням думки усіх, хто має відношення до розвитку аграрного сектору України. Окрім того, Глава Уряду доручив підготувати проект постанови Уряду, яка унеможливлювала б подальші зловживання на ринку землі вже зараз.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Джерело: Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних