У МУЗЕЙ ЗАВІТАВ МАЙСТЕР СПОРТУ

Дата: 10.04.2017 10:32
Кількість переглядів: 974

Нещодавно у Новоборівський краєзнавчий музей завітав майстер спорту України з боксу Артем Кожем’яка. А запросили його на зустріч учасники краєзнавчого клубу «Фонтанка», який діє при  музеї.

Артем корінний новоборівчанин, випускник Новоборівської ЗОШ №1. Він із вдячністю згадує своїх учителів, класовода Прокопчук Марію Феліксівну, класного керівника Синюк Лідію Максимівну, також перших тренерів Олександра Чижевського (Нова Борова) і Юрія Залевського (Володарськ-Волинський). Саме ці тренери виявили у юнака боксерські здібності, які, у поєднанні з наполегливим тренуваннями, невтомною працею та цілеспрямованістю, розвинули талант спортсмена. І ось очікуваний результат - юнак здобуває перемогу у чемпіонаті Житомирської області і, таким чином, стає першим майстром спорту з боксу в історії Володарсько-Волинського району. Тепер у послужному списку спортсмена близько 40 медалей і 15 кубків у змаганнях різних рівнів: багаторазові перемоги у чемпіонатах Києва, відкритого Кубка Києва, перші місця у багатьох міжнародних турнірах з боксу. Та, мабуть, найвагомішою є перемога у чемпіонаті Європи у бокс-файтингу 2015 року.   

 Фото без опису        Фото без опису

Краєзнавці-фонтанці Влад Орехівський, Максим Скаківський, Олександра Корбут, Богдан Васянович, Андрій Вислоцький, Павло Скоківський, Євген Хоренко задавали відомому спортсмену багато запитань: про режим дня спортсменів, як досяг Артем високого звання майстра спорту, чим захоплювався у дитинстві, чому вибрав саме бокс серед інших видів, хто є кумирами світового боксу, які плани  на майбутнє. Артем Кожем’яка з радістю відповідав на усі питання та побажав юним землякам успіхів у навчанні і досягнення поставлених перед собою цілей.

Артем оглянув експозиції музею. Йому було приємно побачити тут афішу естрадної групи «Репортаж» та юнацьку фотографію свого батька-музиканта Віталія Васильовича Кожем’яки, який дебютував у цій групі та входив свого часу до першого складу відомого в Україні та за її межами вокально-інструментального ансамблю «Древляни»

Фото без опису   Фото без опису

Насамкінець, юні краєзнавці пригостили гостя традиційним поліським чаєм, сфотографувались з відомим земляком та отримали від нього автографи. У музейній «Книзі відгуків» Артем Кожем’яка написав, що надзвичайно вдячний за теплий прийом та пообіцяв ще завітати на нові зустрічі.

                                                                                                         

                                                                                                          Олександр ГОЛЯЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних