Пошук

НАРАДА З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 02.06.2016 14:51
Кількість переглядів: 1407

У середу голова Житомирської ОДА відвідав Новоборівську територіальну громаду. До Міжнародного дня захисту дітей Сергій Машковський відвідав Новоборівський дитячий будинок інтернат, де разом з директором департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Галиною Корінною оглянув умови проживання дітей. Під кінець зустрічі очільник ОДА привітав дітей зі святом та подарував закладу холодильник.

Далі, на базі Новоборівської селищної ради Сергій Машковський  провів розширену нараду з питань організації цивільного захисту на якій були присутні керівники обєднаних громад, представники управлінь цивільного захисту в області. На нараді розглядалися такі питання:

про виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад та використання коштів субвенції на розвиток їх інфраструктур;

про співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони Новоборівської територіальної громади;

про структуру та діяльність добровільної пожежної охорони Республіки Польща;

пропозиції щодо організації системи цивільного захисту новостворених ОТГ у Житомирській області.

Щодо наповнення бюджетів, протягом січня-травня до бюджетів обєднаних територіальних громад Житомирщини надійшло 34,9 млн. грн. Найбільші надходження йдуть від податку на доходи з фізичних осіб – 47,4 % та податку сплати за землю – 9 %.

З ДФРР  нашій області у 2016 році передбачено 109,9 млн. грн, майже 22 млн. грн. із вищезазначеної суми спрямовуються на обєднані територіальні громади. Це дасть змогу реконструювати, провести комплексні термосанації соціально-важливих обєктів інфраструктури в Новоборівській, Іршанській, Тетерівській та інших громадах області. Щодо субвенції на ОТГ по наші області виділено 54.5 млн. грн.

Продовжуючи виступ голови ОДА, заступник директора департаменту фінансів ОДА Віктор Венцель зазначив що тенденції для наповнення бюджетів ОТГ в області позитивні, виконання йде за планом.

Начальник відділу регіональних програм та житлової політики департаменту містобудування, архітектури будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Вікторія Яценко проінформувала про стан надходження проектних заявок від обєднаних територіальних громад що можуть бути профінансовані за кошти державної субвенції, вказала на недоліки складання даних заявок.

Далі учасники зібрання перейшли до обговорення питання співробітництва громад в організації МПО Новоборівської територіальної громади. Селищний голова Григорій Рудюк розповів про роботу Новоборівської місцевої пожежної охорони роботу якої відновили у 2010 році та заснували місцеву пожежну охорону. У 2011 році почали укладати договори на утримання МПО з 6-ма сільськими радами, що дало змогу підтримувати роботу МПО в належному стані та фінансувати тільки з місцевого бюджету. Зараз зона обслуговування 18 населених пунктів об’єднаної громади, 8756 тис. чол. населення.

На даний час МПО потребує як мінімум два повністю оснащених пожежних автомобілі. Тому зараз розглядається можливість збільшення штату МПО, та ведуться перемовини з керівниками с./г. підприємств с. Кропивня та с. Фасова  на базі яких залишились автомобілі, які будуть використовуватись для підвозу води,  що дасть  змогу більш ефективно та швидко ліквідовувати пожежі, - зазначив Григорій Рудюк.

Заступник начальника управління з державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Управління ДСНС України у Житомирській області зазначив, що сьогодні в державі розробляється урядовий проект, щодо добровільної пожежної охорони в Україні, за основу якого береться досвід Польщі. Розповів про структуру та діяльність добровільної пожежної охорони Республіки Польща та представив пропозиції щодо організації системи цивільного захисту новостворених територіальних громад у області.

Начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації коротко розповів про основні повноваження територіальних громад у сфері цивільного захисту. Голова Народицької ОТГ Анатолій Леончук коротко розповів про плани створення МПО у громаді, яка об’єдналася на базі Народицького району.

Після засідання Сергій Машковський з представниками галузі цивільного захисту та керівниками громад оглянули підрозділ пожежної охорони Новоборівської ОТГ

       

      

Фото - Прес-служба Житомирської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.