УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ, ЩО ВСТАНОВЛЮЄ МЕХАНІЗМ ПЕРЕРАХУВАННЯ СУБВЕНЦІЇ НА ПОГАШЕННЯ РІЗНИЦІ В ТАРИФАХ З ТЕПЛО- ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ

Дата: 19.05.2017 14:57
Кількість переглядів: 999

Фото без описуУряд ухвалив постанову, що встановлює механізм перерахування субвенції на погашення різниці в тарифах з тепло- та водопостачання

На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування». Позицію Асоціації міст України з цього питання на засіданні Уряду представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Ця постанова є останнім нормативно-правовим актом, прийняття якого було передбачено Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» від 03.11.2016 № 1730-VIII. Нагадаємо, що Закон спрямований на вирішення проблеми погашення заборгованості з різниці між фактичною вартістю послуг з тепло- та водопостачання і затвердженими тарифами. За попередніми оцінками, заборгованість з різниці в тарифах складає близько 5 млрд. грн., відповідні кошти закладені в Державний бюджет на 2017 рік, але відшкодування не здійснювалося, оскільки після прийняття Закону розроблялися та ухвалювалися підзаконні нормативно-правові акти.

Асоціація міст України проаналізувала надісланий Мінрегіоном на погодження проект Урядової постанови та висловила деякі зауваження.

За словами Олександра Слобожана,  прийнятий Урядом документ має забезпечити можливість комунальних підприємств житлово-комунальної сфери врегулювати таке болюче для них питання останніх років, а також отримати з державного бюджету кошти для погашення заборгованості з різниці в тарифах за надані послуги.

Світлана Прокоф'єва,

консультант з комунікацій, АМУ, проект "ПУЛЬС"

моб.:(096)4489471


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних