«А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ…»

Дата: 18.05.2017 15:58
Кількість переглядів: 981

Фото без описуВсеукраїнське свято – День вишиванки, яке проводиться щороку в третій четвер травня, а цьогоріч припало на 18 травня, покликане зберегти започатковані в давні часи народні традиції творення та носіння етнічного вишитого одягу.

Жителі селища Нова Борова  активно долучилися до свята, вбачаючи його суть саме в тому, щоб одягнути вишиванку, аби показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом. Вишиванка – символ, який об’єднує українців, незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Тож цей день виявився по-справжньому святковим у селищі. Тим паче, що й погода сприяла гарному настрою.

Найактивнішими учасниками стали Новоборівська гімназія та ЦРД «Сонечко». Загалом у школах та дитячих садках протягом дня було проведено виховні заходи на патріотичну тематику, а саме: інформаційно-пізнавальні  хвилинки, бесіди, перегляд відеоматеріалів, фотосесії. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці шкіл та садочків разом зі своїми батьками та вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

До загальнонаціонального флешмобу долучилися працівники Новоборівської селищної ради, відділу освіти, охорони здоров`я і соціально – культурної сфери, селищної бібліотеки, будинку культури, приватні підприємці. Більшість працівників одягли вишиванки і прийшли в них на роботу. Робочий день у Новоборівській громаді  пройшов під гаслом: «Одягни вишиту сорочку на роботу! Шануй українське!» І в селищі загалом багатьох людей можна було побачити в вишиванках. Спасибі вам, новоборівчани, за те, що шануєте народні традиції та звичаї.

 

Вдідділ освіти, охорони здоров'я і соціально-культурної сфери



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних